Dansevideoer

Her kan du finde lidt råd og gode tips, især hvis du ved din søgning ikke finder nogen danse (0 hits) :

 • Søg kun på ét felt.
  - Hvis du kender nr. i '358', så søg kun på det, og derved undgår du også stavefejl i navnet.
 • Brug kun få ord i Navn.
  - Søg på et karakteristisk ord, f.eks. i stedet for "Grisen faldt og brak sit laar" er det nok at søge på "grisen" (2 hits),
  og ved "Mellem kagel og æ væg" er det nok at søge på "kagel" (1 hit) eller på "mellem" (1 hit).
 • Overvej om navnet kan deles i 2 ord.
  - Hvis man søger på kun ét ord og navnet faktisk er i to ord, vil man ikke finde dansen, f.eks. giver søgning på "Enkeltkæde" 0 hits, da dansen hedder "Enkelt Kæde", ligeledes giver "Klapkontra" 0 hits, da dansen hedder "Klap Kontra".
  - Modsat kan man med fordel søge med navnet delt i to ord, også selv om navnet faktisk kun er i ét ord, f.eks. vil søgning på "Skomager Stykket" finde dansen "Skomagerstykket".
  - For enkelte danse er der forudset 'forkert' stavemåde, og man vil alligevel finde en dans, når man har søgt på navnet i ét ord, hvor den faktisk er i to, f.eks. "Dobbeltkvadrille" = "Dobbelt Kvadrille".
 • Søg på det rigtige navn, det som dansen virkelig hedder.
  - Man kan være heldig at finde en dans ved f.eks. at søge på "firtur fra mors" (2 hits), men dansen hedder blot "Firtur". Hvis man vil have egnen med, et det sikrest at vælge 'Udvidet søgning' og skrive "mors" i feltet 'egn/sted'.
  - Ligeledes hedder dansen f.eks. ikke "Sønderborg Dobbeltkvadrille", men blot "Dobbelt Kvadrille" (egn/sted: Sønderborg), og ikke "Randers Menuet" eller "Menuet fra Randers", men "Menuet" (egn/sted: Randers) (men i disse to og flere andre tilfælde vil et forudset 'forkert' navn resultere i, at man alligevel finder den rigtige dans).
 • Søgeteknisk: Alle udfyldte felter kædes sammen med logisk AND (OG). Mellemrum virker som 'wildcard'.

Hvis du ikke kan finde en dans som, du bestemt mener, er i hæfterne, så send meget gerne en mail herom til Webmaster med info om dine søgeord, så søgefunktionen kan blive forbedret.

Hvis du bare vil finde ud af, i hvilket hæfte en bestemt dans/dansetype er beskrevet, kan du med fordel bruge hjemmesiden Find en dans, som er en indholdsfortegnelse med mange søgefunktioner, link til Spillemandskredsens noder og mulighed for at lave en danseliste.

Yderligere info:  •  Webmaster  •